tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mielipidevankeus konkretisoituu

Nyt on niin, että jo noin vuoden odotettu on käymässä todeksi.

Lähiviikkoina minua odottaa muutaman viikon vapausrangaistus. Rumemmalta nimeltään vankila.

Rangaistus on seuraus siitä, että en ole suostunut maksamaan sakkoja, jotka määrättiin minulle tietyn lajisen kasvin kasvattamisesta omassa kodissani, omaksi ilokseni, omaksi hyödykseni.

Minä puhun lääkityksestä, mutta tässä maassa sitä ei toistaiseksi (virallisesti) tunnusteta lääketieteessä, joten en voi vedota siihen kovin voimakkaasti.

Vetoan siihen, että kasvatin kukkia kotonani. Kukaan ei häiriintynyt harrastuksestani mitenkään - kunnes paikalle osui poliisi. Sitten häiriintyi - paitsi minun, myös naapureiden, ja koko yhteiskunnan elämä.

Jokaisen teidän veronmaksajien. Sinun siinä, sinun!

Vangin on laskettu maksavan aika paljon. Muistan Verkkouutisten uutisen, jossa vangin vuosihinnaksi arvioitiin noin 53 000€/vuosi. Mielestäni se kuulostikin melko varovaiselta arviolta. Nyt törmäsin samaisen lehdykän laskelmaan, jossa vuorokausihinta pyörii parinsadan hujakoilla.

Maksakaa veronne ilolla - minä aion niin ikään ilolla kasvattaa kukkasia kotonani jatkossakin!

Kun pääsen vankilasta, aloitan näillä näkymin työskentelyn eräässä ehkäisevää päihdetyötä tekevässä järjestössä. Olisin aloittanut jo aiemmin, ellei tämä linnatuomio olisi viivästyttänyt työllistymistä.

Olisin myös voinut suorittaa kukkien kasvattamisen yrityksestä saamani tuomion yhdyskuntapalveluna tässä samaisessa järjestössä, mutta Suomen laki ei sitä salli.

Laki kyllä sallii yhdyskuntapalvelun esimerkiksi seksuaalirikoksista tuomituille, törkeästä pahoinpitelystä tuomituille - mutta ei kukkien kasvattamisen yritykseen syyllistyneelle sakkovangille.

Ja ettei menisi vallan synkäksi - ottakaamme tämä halaten vastaan. Mehän elämme Valtiota varten, eikös?16 kommenttia:

 1. Sinne ei taida saada konetta, joten kannattaa varata kyniä ja paperia mukaan. Mielipidevangeillakin on oikeus kirjoitella ja piirrellä tuomiota suorittaessaan. Voimia sulle, olen hengessä mukana.

  http://stadinkorppi.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kyllä siellä on ihan kaikilla oikeus piirtää ja kirjottaa, ettei tartte kuitenkaan mieltään osoittaa ;)

  VastaaPoista
 3. Tervepä terve, arvon toverini "gringo" Pekkola, pari viestiä sulle heittäny tänne aiemminkin.

  Minä en ainakaan jonkinlaisen moraalikäsityksen omistavana ihmisenä maksa veroja mielelläni siitä, että naisien, sekä lapsien raiskaajat ja väkivaltarikolliset saavat lepsumpaa kohtelua rangaistusmuodoissa kuin itselleen kukkia kasvattavat henkilöt.

  Eikö lain pitäisi olla kaikille yhdenvertainen?

  Kylläpä pistää taas vituttamaan täälläkin.

  Onko se lain näkökannasta jotenkin moraalisesti tai eettisesti "oikein", että kukkien kasvattaja ei voi suorittaa tuomiotaan yhdyskuntapalveluna, kun taas suoraan toisen ihmisen koskemattomuutta kunnioittamaton paskiainen saa senkin mahdollisuuden??

  Mikä V****** laki se sellainen on, joka pitää väkivaltaa tuomioiden suorittamisen osalta hyväksyttävämpänä, kuin jonkun yksittäisen ihmisen kukkien kasvattelua.

  Mitä, Häh, on tää täysin kiero yhteiskunta.

  Edelleenkään mihinkään epäoikeudenmukaisuuteen ei kenenkään tarvi alistua, eikä pidä.

  Peace out! Pidä lippu korkeella.

  VastaaPoista
 4. Pitää lähetellä Pekolle tissikuvia vankilaan niin ei käy aika pitkäksi.

  VastaaPoista
 5. On se ainakin kokemus jota voi muistella joskus kiikkustuolissa. Vääryyttähän se on mutta näin nämä jutut vaan toistaiseksi menee. Sitä mietin että etkö saanut sakkorahoja kokoon vai onko tosiaan niin kova vitutus päällä ettet maksanut vaikka rahaa olisi ollut mahdollista saada. Älä silti paljasta, jääköön mysteeriksi koska se lisää tarinan kiinnostavuutta.

  VastaaPoista
 6. Et ole ainoa. Viime talvena minulla kasvoi yksi lähikaupan siemenistä kasvatettu hamppu ikkunalaudalla. Huumausainerikos tuomiohan siitä tuli. Ensi kuussa pitäisi maksaa sakot tai istumaan lähdetään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin sinä niin näpistelisin kaupasta vaatteita ja Alkosta viinaa kunnes saisin sakkorahat hankittua. Vaikka jäisin kiinni monta kertaa, ei vaaraa että niitä sakkoja muunnettaisiin vankeudeksi koska ne eivät ole oikeuden määräämiä. Turha tällaisessa järjestelmässä on moraaliakaan ajatella vaan omaa vapautta.

   Poista
 7. Nyt kun on kesä niin vie vaan laittomuutesi hyvään maastokätköön. Jos olet laiska niin mieti sitä sitten linnassa tai maksellessasi sakkoja.

  VastaaPoista
 8. Kuuleppas Mikko eikös osteta esi kesäksi Finolan siemeniä ja kylvetään niitä metsiin ja ojien pientareille vähän joka paikkaan kun rupee ottaan pattiin toi lehdissä oleva kirjoittelu kannabiskasvattamoista ja viljelmistä joita marjastajat ja muut urpot ovat löytäneet. Olisi siinä sitten ihmiset helisemässä.
  Eihän kukaan mene tutkimaan esim. mummeleitten pihoja jos näkee siellä unikkoa kasvamassa ja ilmoittele kytille että siellä varmaankin on ooppiumkasvattamo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ne öljyhampusta helisemään. Finola on jo levinnyt luontoon ja uutiskynnyksen ylittyminen alkaa olemaan siinä ja siinä jos niitä löytyy. Parempi olisi työllistää virkavaltaa ei-minkään perään jollain konstilla että ihmiset saavat vähän rauhaa tai kasvattaa kunnollista hamppua siellä metsissä että saa edes hermolääkettä niin ettei maksa 20 euroa gramma joka sekin pitää hakea puolen Suomen päästä.

   Poista
  2. Kasvataa kotona vaa sitä hermolääkettä.

   Poista
  3. Se ei ole aina niin helppoa. Niin kuin Mikonkin kirjoituksista huomaa, poliisi voi tuottaa ylivoimaisen esteen ja joskus sen tuottaa kasvattaja itse kun käytöstä tulee ongelmallista. Sama juttu kuin sillä keskiverto alkoholistilla joka on tislannut aikoinaan sata kertaa pontikkaa ja tietää oikein hyvin mitä pitäisi tehdä mutta ei voi mitään sille että litkut tulee juotua jo ennen tislausvaihetta.

   Poista
  4. Se on helpompaa kuin kuvittelis, kytät vaan haittaa välillä harrastusta ja niitten uudet tarkat huumetestit.

   Poista
  5. Mua ei haittaa huumetestit. Kortti meni jo ennen kuin mitään testejä tuli tähän maailmankolkkaan. Kytät ei tule eikä erakkoa kukaan voi vasikoidakaan. Kasvattelin noin 15 vuoden ajan ja osaisin tietenkin tehdä sen vieläkin mutta vanhalle aamusta iltaan hiisaajalle ei muutama kasvi tai parikymmentäkään riitä mihinkään enkä voi laittaa taloa täyteen koska en sentään vankilaan tuon takia halua.

   Poista
 9. Onhan tuossa sekin riski että jos on työtön niin on vähän siinä ja siinä saako sakkoja maksettua ja sitten joutuu linnaan. Eihän me kaikki syrjäytyneitä olla, muutamilla kuulemma työpaikkakin, aina niin kauan kun saavat jotenkin työpaikkojen huumetestit läpi mutta ollaanhan me tunnetusti monet melkein kaiken ulkopuolella.

  VastaaPoista
 10. jeettu some:ssa.. may the force be with you..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...